Skip to main content

Hier woont u toch het liefst

Binnenduin ligt aan de westkant van Beverwijk, in het aantrekkelijke, groene en daarmee gewilde tuindersgebied. De nieuwe woonlocatie verrijst tussen de Zeestraat, de Creutzberglaan en de Brederodelaan en behoudt het typische karakter van het tuindersgebied. De wijk bestaat straks uit 225 woningen, verdeeld over het Noordelijk Veld, het Middenveld én het Zuidelijk Veld.

Alle rust op steenworp
afstand van de stad

Binnenduin is de ideale locatie als u in het groen wilt wonen, dichtbij het strand én de duinen. En u altijd al de wens had uw eigen unieke woning te bouwen. U bent bovendien van alle gemakken voorzien met het centrum van Beverwijk op steenworp afstand.

Hier vindt u alle voorzieningen die u nodig heeft. Winkels, scholen, speelveldjes, huisartsen, tal van sportclubs en een ziekenhuis. Bovendien bent u via de A9 zo in hartje Alkmaar of Haarlem of op Schiphol.

De duinen liggen praktisch in je achtertuin.

Oorsprong van de tuinbouw

Wie oude kaarten van Kennemerland bekijkt, ziet dat de duinen tussen Castricum en Beverwijk  plotseling terugwijken. Alsof er ooit een hap uit werd genomen. Precies op deze plek in de binnenduinrand worden in de zeventiende eeuw de duingronden afgegraven om zand te winnen voor de stadsuitbreiding van Amsterdam.

De zandwinning voor stadsuitbreiding is een typisch voorbeeld van een mes dat aan twee kanten snijdt. Want nadat het gewonnen zand is afgevoerd en de woeste duingronden, ook wel de Wildernisse genoemd, zijn omgeploegd en in cultuur gebracht blijkt dat de tuinbouw hier goed gedijt.